waterschoot hout brandvertraging

Brandvertragend hout van Waterschoot met Magma Firestop

Waterschoot hout verduurzamen in Casteren

Brandvertragend hout van Waterschoot met Magma Firestop

Brandvertragend hout van Waterschoot met Magma Firestop

 

 

Brandvertragend impregneren met Magma Firestop

Iedere brand is een ramp, zeker als er slachtoffers te betreuren zijn. In Nederland vallen er jaarlijks bij 50.000 branden nog steeds circa 100 doden en 5.000 gewonden. Maar ook de totale materiële schade van miljarden euro's is voor veel door brand getroffen bedrijven en particulieren desastreus.

Hout is het oudste en meest veelzijdige bouwmateriaal dat de natuur ons biedt. Het is hernieuwbaar en duurzaam, het kappen en verwerken tot een bruikbaar product vergt relatief weinig energie, het kan makkelijk worden bewerkt, het veroorzaakt weinig milieuvervuiling, is warm in gebruik, is esthetisch aantrekkelijk en beschikt tevens ook over een reeks uitstekende fysische en mechanische eigenschappen. Veiligheidsvoorschriften en bouwregelgeving kunnen het gebruik van hout beperken omwille van de brandbaarheid.

Door middel van een brandvertragende vacuüm druk behandeling kan hout echter voldoen aan de hoogste brandveiligheidseisen zoals vastgesteld in het Bouwbesluit. Hierdoor wordt het marktgebruik van dit natuurlijke bouwmateriaal uiteraard enorm verruimd.

Waterschoot werkt reeds 10 jaar nauw samen met Magma Industries uit Ridderkerk aan de ontwikkeling van het juiste brandvertragende behandelproces. Door deze jarenlange samenwerking is er een uitgebreide know-how ontstaan op het gebied van brandvertragend hout en (internationale) regelgeving.

 

Wereldwijd
De wereldwijde klantenkring van Magma heeft ons bedrijf bezocht om kennis op te doen van het Magma Firestop® behandelproces. Tevens hebben wij de brandvertragende behandeling uitgevoerd voor Magma klanten uit geheel Europa en zelfs Japanse klanten sturen regelmatig hun hout naar onze locatie in Casteren.

De brandvertragende behandelingen voor industriële Magma klanten zoals de systeemplafond producent Derako (www.derako.com) worden bij ons uitgevoerd. Doordat onze locatie gunstig gelegen is voor Belgische klanten zijn wij tevens de exclusieve brandvertragende impregneerlocatie van Magma voor België. Voor aanvragen en verdere commerciële afwikkeling verzoeken wij u contact op te nemen met Magma via info@magma.nl.

 

Normen & certificering
Sinds 2008 is het Magma Firestop® brandvertragende behandelproces van hout en houtproducten, als eerste in Nederland en als tweede binnen Europa, gecertificeerd met een KOMO kwaliteitsverklaring. Materialen voorzien van een KOMO kwaliteitscertificaat voldoen aan het Bouwbesluit, Bouwstoffenbesluit en specifieke kwaliteits-, prestatie- en veiligheidseisen die de diverse marktpartijen stellen.

Hout of plaatmateriaal dat verwerkt wordt als bouwmateriaal dient te voldoen aan een brandveiligheidklasse. In het verleden had ieder land zijn eigen nationale normeringen maar sinds de implementatie van de Europese bouwregelgeving is hierin verandering gekomen. Indien een product of materiaal combinatie is getest volgens de Europese norm dan dient dit geaccepteerd te worden door controlerende instanties omdat de EU testen gelijk zijn aan of zelfs zwaarder zijn dan de nationale testen.

Magma heeft verschillende houtsoorten behandeld met Magma Firestop laten testen volgens de Europese norm EN 13501-1.

Voor meer informatie betreffende deze testen en vragen over de regelgeving, adviseren wij u om rechtstreeks contact op te nemen met Magma via info@magma.nl.